Jakubdrastich2, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Hva betyr styrkeangivelsen på nikotinposen?

Nikotinposer blir stadig mer populære i Norge. Men hva betyr egentlig styrkeangivelsen på en nikotinpose? Mange forbrukere er usikre på hvilken styrke de bør velge. Styrkeangivelsen er viktig, da den avgjør hvor mye nikotin du vil få i deg. Derfor er det viktig å forstå hva den betyr.

Forklaring av styrkeangivelse

Styrkeangivelsen refererer til mengden nikotin per pose. Angivelsen i milligram (mg) er en universell standard. Det finnes forskjellige styrkegrader, fra lett til ekstra sterk, som varierer i nikotininnhold per pose. Nikotininnholdet måles med en spesifikk metode som viser hvor mye nikotin kroppen faktisk tar opp.

Styrkegrader

Som svar på noen vanlige spørsmål:

Hvilken styrke på nikotinposer bør jeg velge?

For nybegynnere anbefales en styrke på 4 mg per pose. Om en nikotinpose har et innhold på 10 mg per pose, er styrken mellom normal og middels.

Hvor mye mg nikotin er det i en pose snus?

For VELO poser varierer nikotinkonsentrasjonen fra 4 mg per pose til 16,8 mg per pose.

Hva er i en nikotinpose?

Ingrediensene kan variere, men det benyttes som oftest nikotinsalter. Disse blandes med stoffer som mikrokrystallinsk cellulose, forskjellige salter, sitronsyre og aromaer.

Effekten av ulike styrkegrader

Styrkegradene kan deles inn i fire hovedkategorier: Lett, Middels, Sterk og Ekstra Sterk. Hver av disse har ulike effekter på kroppen: - Lettere poser gir en mild nikotindose og er ideelle for nybegynnere eller de som ønsker lav nikotinopptak. - Middels poser tilbyr en moderat mengde nikotin og er bra for daglig bruk. - Sterke poser gir en høyere nikotindose og passer for erfarne brukere. - Ekstra sterke poser er for erfarne brukere som foretrekker en veldig høy nikotintilførsel.

Hvordan velge riktig styrkegrad

Dette er individuelt og avhenger av faktorer som personlig nikotintoleranse, bruksvaner og helsemessige aspekter.

Hvilken snus styrke for røykere?

For røykere som bruker sterke sigaretter, anbefales kategorien Strong. For regelmessige brukere er Strong og Extra Strong passende valg. Disse tilbyr en nikotinstyrke på opptil 20 mg nikotin.

 

I dag har forbrukere et stort utvalg av nikotinposer tilgjengelige, som varierer i styrke, smak, nikotininnhold og mange andre aspekter. Det er verdt å reflektere over egne vaner for å finne den riktige nikotinposen. Uansett om du er nybegynner eller erfaren bruker, på Snusdiscount.no finner du et bredt utvalg av nikotinposer. Gjør et informert valg!

Zurück zum Blog